Blog, Fashion & image, Photos & videos

Fotoutflukt til Stovner

I sommerhalvåret drar Oslo Kamera Klubb på utflukter rundt om i Oslo. Hver mandag møtes vi for å utforske et nytt område med kameraene våre. Forrige mandag ville vi se på Stovnertårnet.

Skriv noe fint om Stover, da!

Vi var en ganske stor gjeng med fotografer som vandret fra Stovner T-bane til Stovnertårnet. I det vi nærmer oss målet sier en dame i forbifarten: “Skriv noe fint om Stovner, da!”. Jeg skjønner at hun tenker at vi er en gjeng med journalister som skal lage en reportasje om bydelen. Ikke så rart egentlig. Flere bydeler på østkanten har hatt besøk av folk som skal komme og se hvordan det står til her. Men Oslo Kamera Klubb er bare her for å finne fine motiver.

Stovnertårnet åpnet en iskald oktoberdag i 2017. Jeg var på åpningen, og hadde allerede fotografert tårnet fra alle mulige vinkler. Jeg måtte tenke litt nytt, og fokuserte på små detaljer i treverket, og planter under tårnet. Jeg fant noen liljekonvallblader med vanndråper som Stovnertårnet speilet seg i. Men jeg visste også at det stod noen hester ikke langt unna. Dem ville jeg fotografere.

Kari-Anne Flor 10

Hestene på Øvre Fossum gård

Jeg har fotografert mye arkitektur opp gjennom årene, og har de siste årene heller villet fotografere levende vesener. Jeg synes bildene blir mer interessante og sjelfulle, og det er mer utfordrene for meg. Jeg blir også mer fornøyd med bildene etterpå. Hester møter jeg sjeldent på nært hold, og nå hadde jeg med mitt Canon EOS 100D. Hestene stod inngjerdet bak et tregjerde, og et par av dem hadde fluehetter som skjulte ansiktet. Først tenkte jeg at det var synd. Men når jeg kom nærme og fikk sett at hettene var gjennomsiktige, tenkte jeg at her kunne jeg kanskje finne noen spennende motiver. Det stod også en nydelig fjording litt for seg selv. Jeg har alltid tenkt at de har så tøff sveis.

Dette er mine favorittbilder av Stovner.

This slideshow requires JavaScript.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s